אלו סימנים יכולים להחשיד לאלימות נגד ילדים?

אלימות במשפחה נגד ילדים

כל ילד במדינתנו ובכלל בעולם חשוף לאלימות, בין אם זה בבית הספר, מצד הוריו, אחיו, בני משפחתו וכ'ו. אלימות כנגד ילדים היא האלימות הקשה ביותר, כיוון שמדובר בחסרי ישע ולכן בית המשפט מתייחס לאלימות זאת בחומרה רבה ומטיל עונשים כבדים על הנאשמים. אלימות נגד ילדים יכולה להיות אלימות פיזית, כלומר הכאה של הילד על ידי חפץ או על ידי הידיים, היא יכולה להיות אלימות מילולית נפשית הפוגעת בביטחון העצמי של הילד ומלווה באיומים ויכולה להיות התעללות מינית שהיא החמורה ביותר ולצערנו הנפוצה.

אלימות כלפי ילדים לצערנו נפוצה אולם לא תמיד ילדים מספרים זאת להוריהם או לאדם בוגר בשל סיבות שונות כגון – הם מפחדים שלא יאמינו להם, מרגישים נבוכים, המתעלל שיחד או איים עליהם שלא יספרו זאת, הם מאשימים את עצמם וחשים שהם הרעים ועוד. לכן, על ההורים וצוות החינוך להיות ערניים ולבחון כל תלונה או התנהגות החורגת מהנורמה מצד הילד. הסימנים לאלימות נגד ילדים יכולים להיות פיזיים, כלומר סימנים של פציעה על גופם אולם יכולים להיות גם סימנים נפשיים והתנהגותיים שלא ניתן לפספס.

autism

הסימנים לאלימות כלפי ילדים

על מנת לזהות את מקרי האלימות בקרב ילדים, הבאנו מספר סימנים התנהגותיים המאפיינים ילדים הסובלים מאלימות, אולם זהו אינו תחליף לבדיקה אצל פסיכולוג ילדים או בעל מקצוע אחר. הסימנים יכולים להיות תלונות על כאבים פיזיים, פחדים ממקומות מסוימים או מאנשים ספציפיים, בעיות התנהגות בבית הספר, הימנעות מחיי חברה, הפרעות שינה, חוסר תיאבון, התנהגות ילדותית קיצונית, בעיות חרדה מסוגים שונים הדורשים התייחסות, בעיות משמעת, רצון לברוח ולהיסגר בחדר, חוסר ביטחון עצמי, מעשיי עבריינות, שימוש בסמים ואלכוהול (בקרב בני נוער ובוגרים), פעילות מינית בגיל צעיר, ניסיונות התאבדות ועוד מיני סימנים רבים.

על מנת למנוע א מקרים אלה, על ההורים והצוות החינוכי בגנים ובבתי ספר להיות ערניים למקרה ובמידה וקיים חשש כי ילד סובל מאלימות, יש לטפל במקרה במהירות האפשרית ולא להניח את הדעת. האופציות לטיפול בבעיות אלימות כלפי ילדים הן רבות, ניתן לפנות למשטרת ישראל ולהגיש תלונה כלפי אותו אדם, ניתן לפנות לארגונים שונים למען שלום הילד, לערב את הצוות החינוכי של בית הספר או בגנים, לפנות לרווחה ועוד. בכל מקרה, חשוב לחזק את הילד ולהיות קשובים לו לאורך כל הדרך, שהרי מדובר בתקופה רגישה מצד הילד ובני משפחתו.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

אולי יעניין אותכם?