גם האדם הכי ישר והכי שומר חוק, עשוי למצוא את עצמו ביום בהיר כאשר הוא חשוד במעשה פלילי כזה או אחר.
גם אם הוא לא באמת אשם והוא לא עשה את המעשה, הוא עשוי למצוא את עצמו מתמודד מול חקירות. הוא יושב מול חוקרים קשוחים בחדרי החקירות כאשר הדבר שעומד בראש מעייניהם של החוקרים הוא להוציא ממנו הודאה על המעשה שהוא כביכול עשה ועל העבירה אשר עליה הוא עבר.
לא כדאי להודות!
לא פעם ישוב לו הנחקר מול החוקר בחדר החקירות והחוקר מסביר לו בטוב טעם, למה ומדוע כדאי לו להודות במעשה. הוא מסביר לו כי אם הוא רק יודה, הרי שהוא יהיה משוחרר לנפשו. החוקר עושה את הסיפור לכל כך פשוט עד שהנחקר עשוי ליפול ברשת ופשוט להודות במעשה, גם אם הוא לא באמת עבר עליה. חשוב לדעת כי גם במקרים אשר בהם מדובר בחשד אמת, עדיין לא חייבים למהר ולהודות במעשה ובעזרת ייעוץ וליווי של עורך דין, אפשר יהיה להגיע לייעוץ הכי נכון ולמעשה שיוביל להצלחה של ביטול כתב אישום.
לא כדאי להודות?
אז אולי מתוך הדברים אותם כתבנו לעיל, נראה כי פשוט לא מומלץ להודות בעבירה ולא משנה אם זה חשד שווא או חשד אמיתי. אז כאן חשוב לנו לציין כי ישנם מקרים אשר בהם ההמלצה של עורך הדין תהיה כן להודות במעשה וכן להכיר באשמות ובחשדות.
כך זה במקרים אשר בהם החשוד כבר נחשד בעוד כמה וכמה עבירות בעבר ובהחלט היה בהן ממש, חשדות אשר בעצם יצרו מאחורי אותו חשוד קופה של שרצים. גם אם כל ההאשמות הללו עדיין רדומות ולא פעילות, עשוי החשד החדש יחד עם החקירות לעורר דובים ישנים. לא תמיד זה כדאי. לעיתים העבירה הנוכחית אינה מורכבת כל כך והעונש עליה אינו חמור ועדיף להודות ולסיים את הסיפור בעונש קל או הסדר מותנה.
ברור כי גם כאן יש צורך בליווי של עורך דין פלילי שיעניק את הייעוץ המלא לאורך כל הדרך, על מנת שלא לטעות.