יש הרבה אנשים ששוהים בישראל והם אזרחים זרים. חלקם עושים זאת בצורה חוקית וחלקם פחות. כמו כן, יש הרבה מצבים שבהם ניתנת לאדם ויזה לתקופה מסוימת אך התקופה הזאת עוברת ואז נשאלת השאלה: האם יש דרך להאריך את אישור השהייה? פעמים רבות התשובה תהיה הגשת בקשה הומניטרית. בקשות כאלה יכולים להגיש בני מיעוטים או אזרחים זרים שרוצים לשהות בישראל בצורה חוקית. יכולות להיות סיבות מגוונות להגשת בקשות מסוג כזה. למשל, אם אדם סובל ממחלה פיזית קשה, מבריאות נפשית לקויה או ממצב שבוא הוא חושש לחייו. לכן חשוב לדעת שהאופציה הזאת קיימת ולא כדאי לוותר עליה בעת הצורך.
איזה מסמכים צריך להוסיף לבקשה?
בבואנו לנסות ולהבין כיצד מגישים בקשה הומניטרית, אנחנו רואים שיש צורך כמובן גם בהגשת מספר מסמכים שונים. למשל, צריך להגיע עם דרכון בתוקף וגם להביא תמונות פספורט שונות של מבקש הבקשה. מעבר לכך, צריך להוסיף מסמכים שרלוונטיים לבקשה שמגישים. מדובר על מסמכים שיכולים לפרט ולהסביר טוב יותר את מצבו של מבקש הבקשה. בנוסף, כמובן שצריך גם להוסיף מכתב הסבר, כך שכל מי שיקבל את הבקשה יבין מיד במה דברים אמורים. חשוב להבין שאת הבקשה יש להגיש בדיוק בהתאם לתקנות. כל אופציה אחרת עלולה להוביל לכך שהבקשה תיפסל, וזה, כמובן, חבל.
האם אתם צריכים עזרה בהגשת בקשה שכזו?
אנשים רבים שצריכים להגיש בקשות הומניטריות הולכים קצת לאיבוד. מצד אחד, מדובר על עניין משמעותי ביותר שיקבע את עתידו של מבקש הבקשה. מצד שני, מה אנחנו באמת יודעים על הבירוקרטיה הזאת ועל הגשת הבקשה עצמה? מדובר על עניין שאין בו מקום לטעויות. לכן ברור מדוע כדאי לפנות לעורך דין שמכיר את התחום הזה. כבר בשלב הראשוני עורך דין כזה יוכל לסייע, כי הוא יעזור לכם להבין האם יש לכם סיכוי לקבל תשובה חיובית. מעבר לכך, עורך דין מוכשר יוכל גם לטפל בכל מה שנוגע להגשת הבקשה. הוא יוכל להבטיח שאתם מגישים את הבקשה בדיוק כפי שצריך, מה שיגדיל את הסיכוי לקבל תשובה חיובית.