פטנטים, סימני מסחר, מדגמים, זכויות מטפחים…. כל אלו שייכים לעולם הקניין הרוחני. מה זה בעצם אומר? מתי אנחנו צריכים לפנות אל איש מקצוע לשם כך ומהי המטרה בדבר? ננסה להסביר זאת במאמר שלפניכם.
קנין רוחני זהו שם כללי למדי עבור אוסף זכויות מסוגים שונים אשר על מנת שניתן יהיה להגן עליהם יש צורך לפעול בצורה כלשהי.
להבדיל מדיני הקניין הרגילים, אשר אלו מגנים על הרכוש הכללי שלנו כמו על הבית שלנו, על המכונית שלנו ולמעשה על כל הרכוש שלנו הרי שכאשר מדובר בקניין רוחני, שם הדבר הרבה יותר מסובך. מדובר על יצירות שהן אינן פיזיות. אם זה למשל פיתוח תוכנה או אפליקציה, צילום ייחודי שצילמנו, שיר שהלחנו, ציור שציירנו, רעיון שפיתחנו, שיטה שהולכנו, תהליך כלשהו, אתר אינטרנט שבנינו וכדומה. אלו הם יצירות רוחניות שאין להן בעצם ממשות וקשה מאוד לשמור עליהם.
ההגנה על קניינים בעלי אלמנטים מסחריים
בעידן האינטרנט, העידן הדיגיטלי אשר בו הפך הנושא של העתקת יצירות לקלה ביותר כאשר ההעתקה היא קלה ופשוטה כאשר החומר המועתק מתקבל נאמן לגמרי למקור בלי שיוכר עליו כלל כי הוא העתקה זולה וגזולה, הפך הנושא של ההגנה על הרכוש הקנייני לנושא הרבה יותר חשוב שדורש הגנה. אם לא החוק, אנחנו עשויים למצוא את עצמנו נגזלים בלי סוף, דבר שגם ככה קורה למרות החוקים.
מסיבה זו חשוב כל כך לטפח את הנושא של הגנה על זכויות. המצאתם או פיתחתם פטנט? הפקתם דיסק? פיתחתם תוכנה מיוחדת או אפליקציה או כל מוצר רוחני כזה או אחר? אתם כמובן לא יכולים לשמור אותו בכספת ובד בבד גם להפיץ אותו ולמכור אותו. האתגר של הפצת מוצר תוך כדי שמירה הדוקה עליו מפני העתקות או פריצות, היא מסובכת ולא באמת אפשרית.
עורך דין לקניין רוחני
אם פיתחתם מוצר כלשהו ורוצים להגן עליו בזכויות יוצרים, כדאי שתפנו אל עורך דין באתר http://www.sivan-law.com, עו"ד העוסק בדיוק בתחום הזה של קניינים רוחניים. הוא הכתובת שיסייע לכם להגן באופן הטוב ביותר על הקניין שלכם.
קראו גם: