המלצות לבוגרי תואר שני במשפטים: כיצד ניגשים לבחינות ההסמכה של לשכת עוה"ד?

לימודי משפטים

בחינות ההסמכה של לשכת עוה"ד נערכו בשנת 2014 במתכונת הרגילה וממאי 2015 בוגרי תואר במשפטים ייאלצו להתמודד עם המתכונת החדשה שכוללת שאלה פתוחה עליה יש להשיב בעל פה. לאחר המלצות חוזרות ונשנות לשינוי בחינות ההסמכה הנחשבות לקשות במיוחד החליטו במשרד המשפטים לשנות את הבחינות כך שיכללו גם שאלות בנוגע להתמודדות עם תיקים ותוך הפגנת ידע וחשיבה משפטית לשימוש מושכל בחוק ובפסיקות הנוגעות לתיק.

הכנה מקצועית

יש להשקיע זמן רב בלימודים לפני בחינת ההסמכה של לשכת עוה"ד, ניתן ללמוד בקבוצות או באופן פרטני. כדאי לדעת כי ככל שהידע המשפטי רחב יותר ובתקופת ההתמחות צוברים ניסיון מעשי וידע נרחב כך גובר הסיכוי לצלוח את הבחינה בהצלחה. בנוסף, כדאי לדעת כי יש 3 חברות עיקריות המתמחות בהכנת המתמחים ובוגרי תואר שני למשפטים לקראת בחינות ההסמכה של לשכת עוה"ד. בין החברות ניתן למצוא את חברת מחשבות וחברת המתמחה.

בוגרי תואר שני במשפטים במכללה האקדמית נתניה העומדים לפני בחינות ההסכמה יכולים ליהנות מקורס הכנה שלם של חברת מחשבות הפועלת בתיאום עם המכללה, ובוגרי התואר זכאים להנחה ולמחירים אטרקטיביים של הקורס. יש לציין כי בוגרי תואר במשפטים שעברו קורס הכנה מקצועי זוכים להישגים טובים יותר וסיכויי ההצלחה שלהם גבוהים בהשוואה לבוגרי תואר במשפטים שאינן משתתפים בקורס.

קורס הכנה מקצועי אורך כ- 6 חודשים לפני מועד בחינות ההסמכה והוא מקיף 150 שעות לימוד אקדמיות. למעשה הקורס נמשך כשלושה חודשים וחצי עד לסיום ההתמחות ולאחר מכן זוכה התלמיד לתכנית ליווי אישי הנמשכת כחודשיים וחצי וכוללת לימוד עצמי. כאמור, השתתפות בקורס לבוגרי תואר במשפטים מגדילה פי 3 את סיכויי ההצלחה בבחינות ההסמכה ולכן רבים נרשמים לקורס.

חוברות הכנה

יש מגוון חוברות הכנה לקראת בחינות ההסמכה וחשוב ללמוד אותן היטב ולעיין שוב ושוב בחומר הנלמד במהלך הלימודים. חשוב ללמוד באופן עצמי ולהשתתף בקבוצות לימוד, להתנסות בשאלות בעל פה, חלק בלתי נפרד ממבחן ההסמכה, ולענות על שאלונים רבים המדמים את החלק של הבחינה האמריקאית. אגב, ניתן להשתתף בלימודי עזר דרך מוסד הלימודים בו רוכשים את התואר ולכן כדאי להתעדכן מבעוד מועד על שעות העזר המגיעות לסטודנטים.

להגיע רגוע למבחן

בחינות ההסמכה של לשכת עוה"ד נחשבות לקשות אך חשוב לזכור כי כל הנבחנים לומדים היטב ולכן יש להם סיכוי רב לעבור בהצלחה את הבחינה. יחד עם זאת מומלץ להקפיד על כמה כללים כמו להגיע מוכן לבחינה עם כל הציוד הנדרש- תעודת זהות, שעון, סרגל, כלי כתיבה, שתייה קלה (עדיפות למים) וחטיף אנרגיה.

חשוב לסמן את התשובות הנכונות בשאלון ורק לאחר מכן לסמנן בגליון התשובות. בסיום המבחן יש לוודא כי העתקתם נכון את התשובות ולא טעיתם. כמו כן, חשוב להכיר את נוסח השאלון וללמוד כיצד לענות נכון כאשר לא בטוחים בתשובה. כך לדוגמה ניתן לענות על דרך השלילה, לסמן תשובות שאינן נכונות ובדרך זו להגיע לתשובה הנכונה ביותר.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

אולי יעניין אותכם?