כיצד מתמודדים עם דחייה של תביעת תאונות אישיות?

תביעת תאונות אישיות

אנשים רבים משלמים במשך שנים ביטוח תאונות אישיות, אך ברגע האמת מגלים שלמרות שהסיטואציה אמורה לשרת אותם, חברת הביטוח מצאה אמתלה שמצדיקה סירוב, וכך בלית ברירה הם נשארים חסרי אונים, כי זה דבר אחד להחליט איזו פוליסה לעשות, אך דבר שני להבין איזה טיעון נגד ניתן להציף אל מול נציגי הביטוח אשר בדקו ולבסוף הכריעו נגד האינטרס של הלקוח. מה עושים במקרה שכזה? האם מרימים ידיים ופשוט מוותרים? ובכן בין אם הסכום משמעותי ובין אם מבקשים שיעשה צדק, תמיד טוב לדעת שיש עוד מהלך שמחכה להישלף מהכיס, ובמקרה זה מדובר בפנייה אל עורך דין שבקיא בתחום.

שחקן חיזוק – עורך דין

ממש כפי שיש עורכי דין שמתמחים בענייני משפחה ובעניינים פליליים, כך גם יש עורכי דין שמתמחים בעולם הביטוחים, וכפועל יוצא בקיאים בכול הנוגע למימוש זכויות של מבוטחים בתחום תאונות אישיות. עורכי דין שמחזיקים בניסיון בתחום בין היתר יודעים להתמודד מול מכתבי דחייה (מטעם חברת הביטוח), וזאת כי הם יודעים שפרשנות של סיטואציה תמיד יכולה לקבל זווית חדשה, אם רק יודעים כיצד להציב אותה ומאיזו זווית לבחון אותה, ועל כן אם אתם חושבים שיש סיכוי שהצדק עמכם, תמיד מומלץ לפנות אל עורך דין בתחום, ולו עבור שיחת ייעוץ ראשונית ובלתי מחייבת.

ראשית התנהלות אישית

ביטוח לטובת תאונות אישיות אמור לפצות בכול הנוגע לאובדן כושר עבודה, מוות ונכות, משמע מדובר בביטוח שקריטי להפעיל כאשר רף ההשתכרות נפגע. אי לכך, השלב הראשון שיש לעשות הנו לפעול נכון, ועל כן נציין מה ראוי לעשות ומתי. ראשית מהרו להגיש את התביעה באופן מאורגן, מבוסס מסמכים ובהתאם להנחיות חברת הביטוח. כמו כן, משלב הגשת התביעה מומלץ לתעד כל שלב ושלב ובנוסף חשוב לחוש בנוח לבקש העתקים של כל מסמך עליו אתם חתומים.

אל תהססו – התמקחו!

פעלתם כנדרש ועדיין חברת הביטוח מסרבת לעמוד לצדכם? ובכן נכון שחברת ביטוח רחוקה מלהיות דוכן בשוק, אך מפתיע לגלות שגם פה יש מקום להתמקחות – יש מקום להפוך ללקוח הנודניק שאינו מהסס לפנות מספר פעמים מדי שבוע ודורש לדבר עם הסמכות היותר בכירה. כל עוד אתם חושבים שהצדק עמכם הילחמו על כך, מדובר במלחמה שעשויה להיות רווחית ועל כן אל תמהרו להתקפל – לא לכבודכם ולא לטובת חשבון הבנק שלכם.

זהירות – חוק ההתיישנות!

דחייה של תביעת תאונות אישיות עשויה להוביל את המבוטח לקחת צעד אחורה ואף לאורך זמן, וזאת כי גם אם מתכוונים להילחם, עשויים להרגיש כמו דון קישוט שנילחם נגד טחנות רוח. מכאן שאין חובה למהר ואף עדיף להירגע ורק אז לפעול, אך אין לחכות יותר משלוש שנים מהיום בו אירע המקרה, וזאת כי חוק ההתיישנות נכנס לפעולה. פה נעצור לחדד שיש מקרים שתקופת ההתיישנות שלהם קצרה משלוש שנים, ועל כן דבר ראשון מהרו לבחון כמה זמן עומד לרשותכם.

יחס חיובי

לבסוף נציין שלכל אורך התהליך יש לשמור על צלם אנוש, אין להרים את הקול ואין לנפח שרירים, אלא עדיף להיות מנומסים ולא לחשוב שהכול מגיע לכם, אלא פשוט לפעול מתוך רצון לבחון באופן מחודש את הסיטואציה. כולנו בני אדם וכולנו מעריכים יחס נעים (גם אם האינטרסים מנוגדים), ועל כן כאשר היחס חיובי, יותר קל לבוא לקראת – זכרו זאת!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

אולי יעניין אותכם?