מהי רשלנות רפואית

רשלנות רפואית

הרבה פעמים, אנשים מן השורה שאינם מכירים את התחום המשפטי נוטים לחשוב שכל מקרה אשר הם ייקחו לבית משפט, יוביל לניצחון שלהם כי הצדק איתם. זו מחשבה אופטימית אך מאוד תמימה ולא פעם היא לא נכונה.

מעבר לעובדה שלא תמיד הצדק מנצח בבית משפט לצערנו, אלא שיש כללים מסוימים שצריך לעמוד בהם בשביל שהשופט יהיה מוכן לקבל את דעתנו. מאחר ומולנו עומד צד שרוצה גם הוא לנצח או לפחות לא להפסיד, אנחנו יכולים להיות בטוחים שגם בצד הזה עושים כל מה שאפשר בשביל להוכיח את צדקתו.

דוגמא טובה לכך אפשר לראות במקרים של רשלנות רפואית. על פניו, כל מקרה בו טיפול או ניתוח לא מוביל לתוצאה המיוחלת, אנחנו עלולים לחשוב שמדובר ברשלנות של הרופא או של בית החולים ועל כן יש לנו סיבה לתבוע אותם. זה לא כך, בשביל להבין מדוע, צריך לדעת מה זו רשלנות רפואית, בטרם אנחנו פונים אל עורך דין רשלנות רפואית דוגמא רועי פרישמן או אחרים.

המונח רשלנות רפואי מתייחס למצבים לפיהם רופאים או אנשי מקצוע אחרים שקשורים לטיפול הרפואי, נהגו בחוסר סבירות קיצונית במהלך הטיפול אשר הוביל לנזק שהשפיע על המטופל. למעשה התביעה מתחלקת לשני חלקים, עלינו להוכיח שהצוות פעל בחוסר סבירות קיצונית וכן שהמעשים של גישה זו, הובילו לנזק אשר השפיע עלינו.

מדוע זה חשוב? מאחר וייתכן והרופא נקט בדיוק כמו שנדרש ממנו, בדיוק כמו שכל רופא אחר היה פועל, אך מה לעשות הטיפול לא הצליח. אין כאן רשלנות ולא סיבה לתביעה. שום רופא לא יכול להבטיח מאה אחוז של הצלחה. חשוב לומר, ייתכן מאוד שהרופא נקט בחוסר סבירות קיצונית אך לא נגרם נזק, ואז התביעה תתקבל חלקית.

למצב של חוסר סבירות קיצונית, אפשר להכניס גם רשלנות שנובעת מפעולות שבוצעו בניגוד לצורך, בניגוד לרצון המטופל אף על פי שהיה צריך לדווח לו, וכן מצבים בהם הרופא לא פעל כנדרש מסיבות קיצוניות מתוך כוונה.

על מנת להוכיח את כל זה, יש גם להציג ראיות מעצם הטיפול, כולל מתיק הטיפול וכן להציג מומחים שיסבירו מהי פעולה סבירה בהקשר לאותו טיפול מדובר.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

אולי יעניין אותכם?