תאונות עבודה מתחרשות לצערנו פעמים רבות וזאת בשל כשלים בבטיחות, אי תשומת לב לפרטים, עבודה לא זהירה, ושאר מחדלים אשר גורמים לתאונה.
עם זאת לא כולם יודעים כי תאונת עבודה יכולה להעניק פיצויים חד פעמיים וקבלת קצבה חד פעמית או קבועה מהמוסד לביטוח לאומי כמו גם קבלת פיצוי מחברת הביטוח הפרטית, מהמעסיק ומהמוסד לביטוח לאומי.
בדקו מה הזכויות שלכם – הקליקו כאן
אבל מה כולל תהליך של בקשת קצבה לתאונת עבודה?
הנה כלל השלבים:
תיעוד התאונה – חשוב לתעד את התאונה ולאסוף את כלל המסמכים הרפואיים שקיבלתם בעת קבלת הטיפול. במידה והפציעה קשה או אפילו קלה: יש לגשת לחדר המיון או להתפנות באמבולנס ולתעד את כל השלבים כמו גם להוסיף צילומים, בין אם מדובר בצילום של החבלה או צילומי רנטגן עקב שבר או נזקים אחרים. חשוב לקבל את כל המסמכים האמורים שיסייעו לכם בתביעה.
החתמת המעסיק על טפסים מתאימים – יש לקחת את הטפסים המתאימים להחתמת המעביד אותם מקבלים במוסד לביטוח לאומי. על המעביד ומנהל העבודה לאשר את התאונה את הגורמים לה ולכתוב א כל אשר ידוע לו על המקרה.
הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי – כעת עם הטפסים המלאים החתימות הדרושות ושאר החומרים חשוב להגיש את מסמכי התביעה למוסד לביטוח לאומי. בנוסף אם קיבלתם ימי מחלה יש להוסיף את אישור ההחלה כדי לקבל מהביטוח הלאומי את התשלום עבור הימים שהחסרתם.
וועדה רפואית – חשוב לקבל חוות דעת מרופא המומחה בתחום שלכם שתהווה חווה מול הודעה הרפואית של הביטוח הלאומי. חשוב להבין כי מוסד ביטוח לאומי אינו שש להעניק פיצויים ולכן הרופאים שלו מקשים לעיתים בקבלת אחוזי הכנות שבעקבותיהם ניתן לקבל את הפיצוי.
קבלת נכות זמנית או קבועה – כעת יוחלט האם הנכות שלכם זמנית או קבועה, תוך שאם לא נקבעה לכם נכות כלל יש לערער מול הוועדה ובאמצעות עורך דין המומחה לדיני עבודה. עורך דין כזה יסייע לכם לתבוע את הביטוח הלאומי, הביטוח הפרטי ובמידה וצרו בכל גם את הביטוח של המעסיק שלכם.