עריכת הסכמי עבודה לעובדים, איך עושים את זה?

עריכת הסכמי עבודה לעובדים

כאשר אתה בעל עסק ויש עובדים תחתיך, הדבר הראשון שתרצה לעשות הוא להחתים אותם על הסכם עבודה. הסכם העבודה נוצר בעקבות עשרות אי הבנות בין מעסיקים לעובדיהם והגיע אינספור פעמים עד לבית משפט.

בתור עובדים, כאשר אנחנו מתקבלים לעבודה חדשה, נתבקש לחתום על חוזה עבודה בו יהיו כתובים כל תנאי המעסיק וכל תנאי או סעיף עליהם הסכמתם יחדיו. אך מה קורה עם החוזה מופר על ידי המעסיק? מה קורה כאשר החוזה מופר על ידי עובד?

על כן נוצרו תחומים חדשים בתוך דיני העבודה- ייצוג מועסקים וייצוג מעסיקים. כל ייעודם של השניים הוא להגן על המעסיקים והמועסקים מפני חיכוכים שונים ומשתנים העלולים להגיע עד בית המשפט. אז. איך בעצם מרכיבים חוזה עבודה שיגן על שני הצדדים בצורה הוגנת?

הרכיבו חוזה סטנדרטי עם עו"ד לענייני עבודה

חוזה סטנדרטי הוא מעין שבלונה הניתנת לשינוי אך היא בעצם הבסיס, השלד לחוזה עבודה חוקי. כל עורך דין לענייני עבודה המכבד את עבודתו ידע להגיש לך חוזה עבודה סטנדרטי ועליו יקבל את תנאיך ומחלוקותיך. קיימים חוקים בדיני העבודה אשר האדם הפרטי לא מכיר ופגישה לסידור ההסכם תהיה יעילה ביותר עבורכם, המעסיקים.

לקבלת ייעוץ ראשוני חינם כנסו כאן

במעמד קבלת עובד לעבודה

כמעסיק, אתה מנהל מעין משא ומתן קטן עם העובד אשר התקבל לעבודה. הן בנושא השכר, השעות, התנאים, התנאים הסוציאליים וכן הלאה. כדי שלא תגיע למצב בו תצטרך ייצוג מעסיקים, קרא עם העובד הטרי את החוזה, וודא כי הוא מבין את התנאים וכי מקובלים עליו כל הסעיפים. מלא עם העובד את הפרטים החסרים בחוזה לפי מה שהסכמתם בעל פה.

לעולם לא להבטיח משהו בעל פה

בתור עובדים, רבות הפעמים בה אנחנו מרגישים לא מוערכים מספיק ונרצה לפנות למעסיק שלנו בכדי לשנות זאת. כיוון שנושא שכר הוא נושא רגיש גם ככה, לעתים תתקלו בבוסים שיבטיחו לכם הבטחות שווא על העלה בשכר בחודשים הקרובים. אתם תצאו מלאי מוטיבציה מהשיחה הזו ותחכו כל חודש להעלאה המיוחלת, אך זאת עלולה לא להגיע. ולמה? כי זה לא נכתב ונחתם.

כן, זה קשה לבקש אסמכתא להבטחה מהסוג שאתם מבקשים, אבל לצערנו היא נחוצה. החתימו את המעביד שלכם על ההעלאה הבאה שלכם על מנת ששני הצדדים יקיימו את הבטחותיהם.

זכרו, יש מי שיגבה אתכם במידה ונעשתה עליכם עבירה בנושא דיני העבודה. אך דעו שבעולם שיש בו מי שמגן עליכם, יש ייצוג מעסיקים שכל פועלו הוא להגן על המעסיק שלכם.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

אולי יעניין אותכם?