במקרה של רשלנות רפואית צריך להגיש תביעה. תחילה יש צורך באיסוף כל המידע ותיעוד כל המקרה. לאחר זאת מועבר חומר זה למומחה רפואי הבוחן את הצורך בתביעה משפטית. במידה וקיימת עילה לתביעה צריך להוסיף חוות דעת רפואית נוספת לתביעה ולאחר מכן מעבירים זאת לעורכת הדין. כל התהליך אורך מספר חודשים ויכול להתארך עד מאוד. מקרים בהם קיימת לעיתים רשלנות רפואית יכולים להיות מקרי סרטן, מקרים של התקפי לב, מקרים של הריון ולידה, מקרים של ניתוחים ומקרים של אירועים מוחיים.
חשוב להגיש תביעה על רשלנות רפואית לא מאוחר יותר משבע שנים ממועד הרשלנות
צריך לשים לב לא להגיש את התביעה על רשלנות ממקרה רפואי אחרי שבע שנים מהזמן בו התרחשה הרשלנות. זאת משום שלאחר זמן זה התביעה מתיישנת. זמן זה הוא סביר משום שנדרש להציג קשר ישיר בין הנזק ממנו האדם סובל לבין הארוע הרשלני. הזמן שבו התגלה הנזק הוא הקריטי לעניין הגשת התביעה. המקרה שונים כשמדובר בילדים. מקרי רשלנות של ילדים יתיישנו רק מרגע שקטין הפך לבגיר, בגיל 18 ומסתיים בגיל 25.
כמה זמן לוקח לתביעה אודות רשלנות רפואית?
תביעת של רשלנות מסוג רפואי נמשכות בין שנתיים ועד ארבע שנים בממוצע אך יכולות לקחת זמן רב יותר מכך. תביעה מסתיימת בפשרה של שני הצדדים או בפסק דין של בית משפט. אם מדובר בפשרה ייתכן והזמן יהיה קצר יותר משנתיים. חייבים לקחת זאת בחשבון בטרם מגישים תביעה על רשלנות רפואית.
קיימות הוצאות הדרושות כדי להגיש תביעה
ההוצאות עבור תביעות על רשלנויות רפואיות כוללות תשלום עבור בדיקה ראשונית של רופא, תשלום לחוות דעת של רופא מומחה וגם אגרת בית משפט ותשלום על איסוף מסמכים רפואיים. עם זאת, במידה וזוכים בתביעה יוחזרו כל ההוצאות שהוצאו על התביעה. הוצאות אלה יכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים. כך למשל מחיר חוות דעת רופא מומחה יכול להגיע ל-15,000 שקלים והתשלום לאגרת בית משפט הוא נע בין אלף לאלפיים שקלים. כמו כן איסוף מסמכים רפואיים ממוסדות הרפואה יכול לעלות מאות שקלים.