5 קצבות וגמלאות של ביטוח לאומי שכדאי להכיר

ביטוח לאומי

המוסד לביטוח לאומי הוא חברת הביטוח הגדולה מטעם המדינה, שנועדה לבטח את אזרחיה. בדובר בארגון גדול, שנועד לתת מענה לאזרחים בשעות צרה שונות, או בגיל פרישה מהעבודה. המושג ביטוח לאומי נתפס, אצל רוב האזרחים בזמן הפניות, כמוסד שפונים אליו כדי לקבל דמי אבטלה, דמי לידה, או כשורה בחלק הניכויים בתלוש המשכורת.

ביטוח לאומי מטעם המדינה למעשה מעניק לתושבי ישראל גמלה, כפיצוי על תקופות או מצבים שהם לא יכולים לעבוד. הנה מספר דוגמאות שבמסגרתן הביטוח הלאומי מסייע:

אדם נכה, שאינו מסוגל לעבוד, הביטוח הלאומי מעניק קצבת נכות. יש דרגות שונות לנכות, ובהתאם סכום הגמלה עולה או יורד. יש נכות מלידה ויש נכות בעקבות תאונות וכו'. לביטוח הלאומי יש ועדה הבוחנת כל מקרה לגופו, ומחליטה מה גובה הגמלה שיש לשלם ואם בכלל.

לימודי משפטים

  • דמי לידה. במשך כשלושה חודשים וחצי לאחר לידה, אשה זכאית לתשלום בשל העובדה שהיא אינה יוצאת לעבודה כדי לטפל בתינוק. בנוסף היא מקבלת מהביטוח הלאומי גם מענק לידה חד פעמי.
  • גמלה בעקבות שמירת היריון. הביטוח הלאומי מפצה אשה בשמירת היריון, שאינה יכולה לצאת לעבודה מפאת סכנה לעוברה. לצורך קבלת הגמלה יש להגיש לביטוח הלאומי אישורים רפואיים שונים.
  • דמי אבטלה. אדם שפוטר מעבודתו (לרוב), זכאי לקבל מהמדינה דמי אבטלה כפיצוי על כך שאיבד את פרנסתו. כמובן הגמלה מוגבלת בסכום ובזמן.
  • אבטחת הכנסה. אנשים שמסיבות מסוימות אינם יכולים לעבוד במשרה מלאה, לעתים מעקבות בעיות רפואיות, זכאים בתנאים מסוימים לקבל השלמת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי.
  • תאונת עבודה. עובד שעבר תאונה בעבודה או בדרך אליה או ממנה – זכאי לקבל מביטוח לאומי קצבה שתפצה אותו על הזמן שהוא לא יוכל לעבוד בעקבות התאונה. יש תנאים שונים לקבלת גמלה זו, ועיקרם בעיקר בהוכחה כי מדובר בתאונה שנגרמה בעקבות העבודה שביצע או בעקבות חשיפה לחומרים מסוכנים, שגרמו למחלה. כמובן יש להוכיח שבעקבות הגורמים האלה, העובד אינו מסוגל לעבוד.

כדי לקבל את הגמלאות הנ"ל מהביטוח הלאומי, יש למלא טפסים, לרוב מדובר בטפסים רבים. בטפסים האזרח מתבקש למלא בעיקר פרטים אישיים ופרטי מקום עבודתו. בחלק מהמקרים יש צורך גם לצרף תלושי שכר, אישורים רפואיים רשמיים וכיוצא בזה.

לכתבות ומאמרים בנושא ביטוח לאומי עבור מנהלי משאבי אנוש – לחץ על הלינק הנ"ל.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

אולי יעניין אותכם?