תחום המטפלים הסיעודיים בישראל הוא אחד התחומים התלויים באופן כמעט מוחלט בהעסקה של עובדים זרים. התלות קיימת לא רק ברמת המאקרו, אלא גם ברמת המיקרו, שכן התחום עצמו תלוי בעובדים הזרים לצורך סיפוק הדרישה לעובדים בתחום, אך גם המשפחות והמטופלים לעיתים קרובות מתקשים למצוא מטפל מתאים ברמה האישית.
אז איך זה בא לידי ביטוי בשטח ומה זה אומר?
העסקת עובד זר בסיעוד – חלק מהמשפחה
כאמור, העסקת עובדים זרים בסיעוד היא משימה לאומית, שהמדינה מנסה לעמוד בה בדרכים שונות. יחד עם זאת, המדינה מתקשה לתת מענה לצורך האישי אשר בא לידי ביטוי בתחום הזה באופן אינטנסיבי וגורף –
המשפחות לעיתים קרובות מתקשו לאתר מטפל מתאים, שיכול להסתדר עם המטופלים. כאשר הם כבר מוצאים מטפל כזה, שהמטופל מרגיש איתו בנוח, מאפשר לו להעניק לו את הטיפול האינטימי ונקשר אליו ברמה הרגשית, קשה מאוד להיפרד ממנו.
על כן, כאשר מטפל כזה נתקל בקשיים מצד המדינה, כאשר יש צורך להאריך את תקופת שהותו של עובד זר בסיעוד, כדי שלא להביא למצוקה של המטופל בעקבות הפרידה, או כאשר יש מחסור בכוח אדם, כמו המחסור שנוצר בתקופת הקורונה, יש צורך בהתערבות משפטית מקצועית, כדי למצות את כל האפשרויות החוקיות לקבלת אשרה להמשך.
כך אפשר, גם כאשר נראה שכל הדרכים חסומות, לסק למטופל בערוב ימיו את הזכות הבסיסית לקבל טיפול מכבד, אנושי ומציל חיים.
לסיכום
העסקת עובד זר באופן חוקי בישראל עשויה להיות משימה מורכבת, ואף לייאש את המבקשים לקבל אישורים חוקיים. אך לעיתים קרובות, בעזרת הפעולות הנכונות ובעלי המקצוע הנכונים בתחום המשפטים, לעבור בהצלחה את כל המשוכות ולקבל את האישורים הנדרשים. פנו אל עו"ד דפנה שגל פודור למידע נוסף.