ניצולי שואה ויוצאי מחנות העבודה זכאים לקבל פיצויים מגרמניה. זאת על פי החוקים הרלוונטיים שרואים את הנזקים ואת הפגיעה, וחותרים לתת פיצוי על שנעשה. חשוב מאוד שכל מי שעשוי להיות זכאי לקבל פיצויים מגרמניה יהיה מודע לכללים ולתנאי הזכאות. כדי לממש את הזכויות שלו ולקבל את מקסימום הפיצויים שהוא יכול לקבל.
הגשת התביעה, כיצד?
חשוב מאוד לעבור דרך גורם מקצועי בייצוג יוצאי גרמניה מול הרשויות. זאת במטרה לבדוק את נתוני הזכאות ואת הכללים הקובעים אותם. המטרה הינה אחת – לבדוק האם אתם אכן זכאים לקבל את הפיצויים ואילו מבין הפרמטרים מתאימים למקרה שלכם. בהתאם לכך תוגש בשמכם תביעה לפיצויים מגרמניה באופן הרצוי והיעיל.
כדי להגיש את התביעה יש למלא טופס בקשה רשמי. את הטופס בשפה האנגלית ניתן להוריד באופן עצמי או לקבלו לאחר פנייה ישירה למשרדים הגרמניים שמטפלים בנושא. לטופס הבקשה יש לצרף מסמכים נוספים; צילום תעודת זהות או כל מסמך מזהה רשמי שיש לכם. תלושים מקוריים של קבלת רנטה חודשית, אם יש לכם מסמכים שמעידים על עבודה בגטו או על נתונים אחרים שקשורים לעבר שלכם בגרמניה שרלוונטיים לפיצויים יש לצרף אותם גם כן.
אישורים ונתונים נוספים
הגשת תביעה תכלול במקרים רבים אישורים כמו אישור חיים שניתן על ידי נוטריון על מנת לאשר כי מגיש הבקשה עודו בחיים ולכן זכאי לקבל פיצויים. במידה והפונה הוכר בעבר כנרדף עליו לצרף את מספר התיק וכן מסמכים רלוונטיים להכרה זו. לבקשה זו חשוב לצרף פרטי חשבון בנק מלאים על מנת לאפשר גם העברות כספים בינלאומיות. כדי לדעת שפעלתם נכון והגשתם תביעה נכונה ויעילה – נכון להיעזר בגורמים מקצועיים שיעשו עבורכם את הפעולה הרצויה.