תאונות עבודה יכולות להתרחש לצערנו בכול זמן. סיטואציות כאלה ואחרות עלולות להוביל לאבדן שכר, להשבתה של העיסוק המרכזי בו עבד הנפגע, ובמקרים חמורים יותר ישנן מחלות או נכות זמנית וקבועה שנגרמות עקב התאונה. מי שהוגדר כנפגע או נכה בשל תאונת עבודה – על ידי המוסד לביטוח לאומי – יוכל לקבל פיצוי על 13 החודשים בהם לא עבד בתוספת קצבת נכות זמנית או קבועה. אבל מה צריך לדעת על מימוש הזכויות ועל תאונות עבודה באופן כללי? הכול בהמשך.
-
מבינים מי נחשב נפגע תאונת עבודה ע"פ המוסד לביטוח לאומי
מי שנפגע בזמן העבודה/ בדרך אל בית העסק/ בעת נסיעה מהמשרד או מהבית למשרד/ מי שנפל מגובה רב/ חלה בשל חשיפה לחומרים מסוכנים וכולי – ייחשב ברוב המקרים, על ידי המוסד לביטוח לאומי, כנפגע תאונת עבודה.
-
הכרות עם החוק
חשוב לדעת כי על פי החוק, מכיר המוסד לביטוח לאומי בנפגעי תאונת עבודה מסוגים שונים. אנשים שיוכרו על ידי הביטוח הלאומי כנפגעים בתאונת עבודה, יכולים להיות מי שקיבל התקף לב בעת ישיבה מלחיצה במקום העסקים עד למי שנקע את רגלו כשנפל בלכתו אל המשרד.
-
מיצוי זכויות רפואיות וכלכליות
זה נכון, מדינת ישראל היא מדינת חוק והביטוח הלאומי עליו להבטיח לנו שכר גם במקרים שנבצר מאיתנו להתפרנס. ובכול זאת יש לא מעט נאשים שניסו לממש את זכותכם ונתקלו בבעיות כמו קשיים בקבלת הסיוע הכספי או בעיות בקבלת סיוע רפואי. במקרים כאלה יש לפנות אל עורך דין חיים הקמן (מומחה בתאונות עבודה ודיני נזיקין) שיסייע לכם וייעץ לכם בזמן הגשת התביעה והתהליך הלא קל של מיצוי הזכויות שלכם. בהצלחה!