על תהליך התביעה לגמלת סיעוד ביטוח לאומי

טביעת ביטוח סיעודי

אנשים רבים בהגיעם לגיל פרישה רוצים להגיש בקשה לקבלת גמלת סיעוד, אך הידע בציבור אינו גדול מידי. כאן נסביר לכם במפורט על תהליך התביעה לגמלת סיעוד ביטוח לאומי, כך תוכלו לקבל את המגיע לכם בקלות ובמהירות.

לתיאום פגישת ייעוץ עם עורך דין גלעד רמתי >>>

ממתי אפשר להגיש תביעה לגמלת סיעוד

החל מהגיעכם לגיל פרישה – 67 שנים אצל גברים, 62 שנים אצל נשים. אפשר להגיש תביעה לקבלת קצבת סיעוד מביטוח לאומי. בעת הגשת התביעה יש להגיש מסמכים שונים למוסד לביטוח לאומי.

מסמכים להגשה בתהליך התביעה לגמלת סיעוד ביטוח לאומי

המסמכים שתצטרכו להגיש הם: תביעה לגמלת סיעוד – אדם המתגורר במוסד או בבית אבות, על הנהלת המוסד למלא בטופס התביעה את סעיף 9. כמו כן, מי שמאושפז בבית חולים, יכול להגיש תביעה לביטוח במסגרת מחלקה ראשונה, על ידי עובד סוציאלי של בית החולים בו הוא מאושפז.

מסמכים רפואיים עדכניים – יש להגיש תדפיס מידע רפואי מתומצת של כל התיק הרפואי. הכולל אבחנות, תרופות וטיפולים. או לחילופין סיכום אשפוז שהיה ב – 3 החודשים האחרונים.

אישורי הכנסות – כמו כן יש להגיש אישורים על ההכנסות של מבקש הגמלה ושל בת זוגו (למעט קצבאות שונות של ביטוח לאומי, אישורי רנטה או קצבאות לניצולי שואה וכדו'). על שלושה חודשים מתוך הארבעה האחרונים.

ייפוי כוח – במידה והחתום על בקשת התביעה הוא אינו המגיש אותה אלא אפוטרופוס מטעמו, יש לצרף לתביעה גם כן העתק של צו אפוטרופוס וייפוי כוח.

תעודת עוור – אדם עיוור צריך לצרף לתביעה גם העתק של תעודת העיוור שלו.

את התביעה יש להגיש באחת הדרכים הבאות: מילוי הטופס באתר ושליחה עם המסמכים הנ"ל. או מילוי באופן ידני ושליחה באתר. או שליחת המסמכים בדואר.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

אולי יעניין אותכם?