בהרבה מקרים בהם אנו מתקשרים לשירות לקוחות בישראל, אומרים לנו שהשיחה מוקלטת לצורך בקרה ושיפור השירות, או נוסח דומה. אולי מסיבה זו, או סתם כי זה נשמע הגיוני, רובנו חושבים שהקלטת שיחות טלפון ללא יידוע הצד השני היא אינה חוקית. במספר מדינות היא אכן לא חוקית, אך בישראל המצב קצת שונה. אם אתם מקליטים שיחות באופן תמידי לשימוש העסק או כל שימוש אחר, חשוב שתדעו את החוק.
מה מותר ומה אסור לעשות כשמקליטים מישהו בלא ידיעתו?
הקלטת שיחות טלפון, הקלטת שיחות וואטסאפ ושיחות פנים אל פנים היא חוקית במדינות מסויימות, ובמדינות אחרות מחייבת את אישור הצד השני. בשני המקרים יש להבדיל בין הקלטה של שיחה לבין פרסום ההקלטה. אם למשל הקלטתם שיחה שבה יש פרטים אישיים של הצד השני ואתם מפרסמים אותה בדרך כלשהי, אזי עברתם על החוק. דבר חשוב נוסף שיש להבחין בו- האם האדם המקליט הוא צד בשיחה? אם המקליט אינו צד בשיחה זה כבר נחשב להאזנת סתר שאינה חוקית בישראל.
ישנם מקרים בהם הקלטת שיחה בלי לידע את המוקלט אינה חוקית. כשעו"ד מדבר עם לקוח או עם עו"ד אחר הוא אינו רשאי להקליט את השיחה ללא ידיעת ואישור הלקוח כי זה בניגוד לכללי האתיקה של לשכת עורכי הדין. מקרים נוספים בהם הקלטה ללא ידיעת הצד השני היא לא חוקית הם אלו שבהם המקליט מתכוון לעשות או עושה שימוש אסור בהקלטה, כמו פרסום מידע ופרטים אישיים, סחיטה או פגיעה בצנעת הפרט (בהקלטות עם אופי מיני).
יש הרבה מדינות בהן הקלטה בסתר היא מותרת, בחלק יש הסתייגויות דומות ובחלק שונות ממה שמותר בישראל.