מה זה ועדת ערר המכון הרפואי?

מה זה ועדת ערר המכון הרפואי

ישנם מקרים שונים בהם נהגים מקבלים זימון להתייצב בפני המכון הרפואי לבטיחות בדרכים על מנת לבצע בדיקת כשירות לנהיגה. לדוגמה: נהג בעל רכב פרטי שהגיע לגיל 70, נהג המבקש לשדרג את רישיונו ולנהוג על רכב ציבורי, גם נהגים שנתפסו על עבירת נהיגה בשכרות ורישיונם נשלל והם הורשעו יותר מפעם אחת ועוד.

דרך הפעולה של המכון הרפואי הוא כך. הוא מבצע את הבדיקה ואת תוצאותיה הוא מעביר לידי רשות הרישוי בתוספת המלצות. בדרך כלל רשות הרישוי מקבלת את המלצותיה של המכון הרפואי. כמו כן, המכון הרפואי יכול גם להעביר המלצת בריאות על נהגים שמעולם לא הורשעו בעבירות מסוימות.

אך חשוב לדעת, כי גם אם הגעתם לגיל 70 והמכון הרפואי החליט לשלול לכם את הרישיון או שהוא החליט שאינכם כשירים מכל סיבה שהיא לנהוג, החלטה זו אינה שרירותית והיא ניתנת לשינוי.

הגשת ערעור

כל אדם שרואה את עצמו נפגע שלא כהוגן מהחלטת המכון הרפואי זכאי להגיש בקשת ערעור לוועדת ערר המכון הרפואי בתל השומר. ועדה זו נחשבת בערכאת ערעור על החלטות המכון הרפואי.

בדרך כלל, מומלץ מאוד להצטייד ולשכור את שירותיו של עורך דין המתמחה בדיונים מול המכון הרפואי על מנת להוכיח את צדקתכם.

דרך הפעולה המומלצת והשימושית ביותר היא בדיקת המסמכים שהועברו לרשות הרישוי מאת המכון הרפואי והכנת נימוקים הסותרים את המלצתם ואסביר.

הסיבה לכך היא, העובדה שהמכון הרפואי מגיש את המלצותיו לרשות הרישוי ללא נימוקים והסברים. לעומת זאת, רשות הרישוי צריכה לנמק את החלטותיה במידה והיא מחליטה על פסילת הרישיון. לכן כדאי להצטייד במסמכים בהם המליצה הועדה הרפואית לפסול את הרישיון ולהתכונן בצורה נכונה לקראת דיון ועדת ערר המכון הרפואי.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

אולי יעניין אותכם?